Over ons

Vanessa van Bemmel begon haar werkende- en studerende leven op het conservatorium. Ruim 5 jaar studeerde ze daar, maar besloot op een gegeven moment toch een andere richting op te willen gaan. Door te gaan werken bij grote accountantskantoren, gecombineerd met de accountancy studie, kwam ze steeds meer binnen in de wereld van accountancy. Ze ontdekte de ins- en outs, leerde de fijne kneepjes van het vak en ontmoette veel mensen en zelfs bedrijven die later klant van haar werden.

Toch ontbrak er nog iets voor haar. De wereld van accountancy werd voor haar gevoel gedomineerd door ‘grijze pakken’ waarbij een hierarchische en autoritaire cultuur overheerste. Vanessa besloot het anders te gaan doen, zo ontstond Alletto Accountants en Adviseurs.

Vanessa was 33 jaar oud toen ze de eenmanszaak VVB Administratiekantoor oprichtte, met als doel de stoffige wereld van accountants op te doen leven door als vrouw een frisse wind te gaan laten waaien. Dit begon met interim klussen die onder andere bestonden uit financiële reorganisaties begeleiden en het samenstellen en implementeren van boekhoudpakketten. Dit deed ze allemaal vanuit haar woning in Gouda. Na 2 jaar was de onderneming al gegroeid tot een bedrijf waar naast Vanessa 4 vaste werknemers in dienst waren, en betrok een bedrijfspand in Waddinxveen.

Nog geen 2 jaar later, in 2009, werd de eenmanszaak ingebracht in Alletto Accountants & Adviseurs te Reeuwijk, het pand waar ze tot op heden samen met Boaz Dijkgraaf nog steeds gevestigd is. Inmiddels telt Alletto 7 werknemers. De werkzaamheden zijn sterk uitgebreid, met onder andere belastingadvies, detachering en financiële planning voor ondernemingen van alle soorten en maten, afkomstig vanuit verschillende sectoren. Boaz is begin 2014 in dienst gekomen om Vanessa te ondersteunen met de accountancy taken. De samenwerking beviel zo goed dat per 1 januari 2017 Boaz is toegetreden als vennoot van Alletto Accountants & Adviseurs.

Boaz begon ooit met de opleiding Dierenverzorging, met als doel ooit zijn eigen dierenspeciaalzaak te runnen. Toen hij de opdracht op school kreeg een financieel plan te schrijven voor een fictieve onderneming, ontstond zijn interesse en later passie voor accountancy. Hij is niet veel later een accountantskantoor binnengestapt, heeft gesolliciteerd en begon met de opleiding accountancy. Zo werkte Boaz al met al meer dan 15 jaar in de sector bij verschillende accountantskantoren. Inmiddels is zijn droom om te ondernemen, die hij vroeger al had, meer dan uitgekomen.

Vanessa & Boaz worden beiden gedreven door enkele gezamenlijke passies. De dynamische wereld waar ze zich in begeven fascineert ze beiden enorm. Met name de uitdaging om in die steeds veranderende en chaotische wereld de rust te vinden zodat ze de juiste aandacht kunnen geven aan hun klanten. Ze willen de klant begrijpen. Niet alleen het bedrijf en hoe dat wordt geleid, maar ook de mensen erachter. Wat drijft men om te ondernemen? Hoe kunnen en willen zij het verschil maken? En boven alles: hoe kunnen Vanessa & Boaz samen met hun team de ondernemer het beste helpen? Ze voelen zich beiden oprecht bevoorrecht een rol te kunnen spelen in de levens van de ondernemers en hun bedrijven en willen deze rol zo integer mogelijk invullen.

Het empathische vermogen van Vanessa, gecombineerd met de eigenschap om ad-rem te kunnen reageren op veranderingen, vormt haar een goed team met Boaz. Daarentegen wordt Boaz juist gekenmerkt door zijn planmatigheid, daadkracht en organisatievermogen. Deze combi zorgt voor een sterk duo dat zich in elk bedrijf, en de mensen daarachter, kan inleven.

Binnen Alletto heerst een informele sfeer en wordt elkaar de ruimte gegeven om zo optimaal en betrouwbaar mogelijk te presteren. Ze maken gebruik van een breed netwerk aan externe specialisten en schromen ook niet die in te schakelen wanneer dit wordt gevraagd.

Alletto Accountants en Adviseurs is uitgegroeid tot een solide onderneming die zich onderscheidt door het vermogen om zich volledig in de klant te kunnen inleven.

Wij zijn trots te werken voor:

Ook financiële rust?

Laat u daarbij verrassen door de persoonlijke aanpak van Alletto! We informeren u graag geheel vrijblijvend over wat wij voor u kunnen betekenen onder het genot van een heerlijk kopje koffie, thee of glas water.

Neem contact op