Financiële Planning

We leven in een maatschappij waarin mensen verantwoordelijkheid voor hun eigen leven willen en moeten nemen. Dat geldt zeker voor financiële zaken. We hebben te maken met een terugtredende overheid waardoor er automatisch meer bij jezelf komt te liggen. Dat vergt financiële geletterdheid.

Daarom heeft u een gecertificeerd financieel planner nodig die u op belangrijke momenten in uw leven helpt om bewust en zelfstandig financiële keuzes te maken en uw eigen toekomst uit te stippelen – precies de missie van de FFP.

De gecertificeerd financieel planner neemt uw leven als uitgangspunt, wil eerst begrijpen waarom u wilt leven zoals u wilt, welke wensen u voor uw toekomst heeft. Alleen of samen met uw gezin.
Vervolgens is hij de professional die u helpt om complexe financiële zaken te begrijpen. Hij inspireert bovendien, brengt u op nieuwe ideeën.

In drie stappen naar een persoonlijk financieel plan
Wie een gecertificeerd financieel planner inschakelt, kan rekenen op een helder en soepel adviestraject. Dit bestaat uit een aantal persoonlijke gesprekken, een rapportage en tot slot een duidelijk en op maat gesneden advies. Zo krijgt u in ruil voor een beperkte tijdsinvestering maximaal grip op uw financiële toekomst.

1. Gesprekken
Voor een persoonlijk financieel plan is uiteraard informatie nodig. Uw financieel planner zal hiervoor doorgaans meerdere gesprekken met u voeren. Hierin kunt u vragen verwachten over:
• uw inkomenssituatie, vermogensopbouw en uitgaven en risico’s;
• uw wensen en ambities voor de nabije en verdere toekomst.

2. Financieel plan
Uw financieel planner verwerkt al deze informatie tot een rapportage. Die heeft de vorm van een op maat gesneden, integraal financieel plan. Dit beschrijft uw huidige en toekomstige financiële situatie. En het maakt duidelijk wat u al goed hebt geregeld en wat u nog moet aanvullen of bijsturen.

3. Financieel advies
Aan de hand van het persoonlijk financieel plan bespreekt u met uw financieel planner de haalbaarheid van uw wensen en ambities. Aansluitend adviseert hij je over concrete mogelijkheden om deze te realiseren.

Regelmatige update
Elk persoonlijk financieel plan is natuurlijk een momentopname. Uw leven staat immers niet stil. Het is daarom verstandig om uw persoonlijk financieel plan geregeld samen met de financieel planner tegen het licht te houden. Zo kunt u tijdig bijsturen als dat nodig is.

Kosten financieel adviestraject
Wat u voor een financieel adviestraject betaalt, is een kwestie van maatwerk en kan dan ook variëren.

Ook financiële rust?

Laat u daarbij verrassen door de persoonlijke aanpak van Alletto! We informeren u graag geheel vrijblijvend over wat wij voor u kunnen betekenen onder het genot van een heerlijk kopje koffie, thee of glas water.

Neem contact op